De Pétanque Union Badhoevedorp (PUB)

De vereniging is opgericht op 28 augustus 1983.

De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Jeu-de-Boules Bond. Alle leden van de vereniging zijn aangemeld bij de NJBB en hebben een licentie die recht geeft op deelname aan de competitie en aan toernooien in binnen- en buitenland. Het speelterrein bestaat uit 32 banen van 15 bij 3 meter, eventueel te veranderen in 24 banen van 4 bij 15 meter. Dit zijn de officiële afmetingen van banen waar wedstrijden op worden gespeeld.

Oefenen

Door de leden van de vereniging wordt er gespeeld en getraind op dinsdagavond vanaf 19.00 uur en op zaterdag vanaf 13.30 uur. Als u belangstellend bent, kunt u altijd geheel vrijblijvend komen kijken en als u wilt ook meespelen. Bij de vereniging zijn altijd enkele extra sets met ballen (boules) beschikbaar die u dan kunt gebruiken.

Leden

Per 1 januari 2016 kende de vereniging ongeveer 50 leden, in leeftijd variërend van 30 tot 80 jaar oud. Het aantal mannen en vrouwen is ongeveer gelijk.

De clubkrant verschijnt met de lancering van deze website nu ook door iedereen online te bekijken!

De vereniging kent, zoals gebruikelijk is bij de Nederlandse Jeu-de-Boules Bond, een onderscheid in senior leden en junior leden. Alle leden vanaf 18 jaar zijn senior lid. Per adres kunnen er meerdere leden woonachtig zijn. Tevens krijgt u 4 maal per jaar het bondsblad, getiteld PetanQue. De vereniging kent ook "tweede leden". Dat zijn leden die een licentie, het hoofdlidmaatschap hebben bij vereniging A, maar ook lid zijn van vereniging B. Dit laatste wordt genoemd het "tweede lidmaatschap", dat overigens niet beperkt is tot één vereniging, u kunt van zoveel verenigingen lid worden als u zelf wilt. Bij PUB hebben alle leden gelijke rechten en plichten.

 

Door de leden van de vereniging wordt deelgenomen aan de Nationale Competitie. Ook in de winter wordt er gespeeld. Door leden van PUB wordt deelgenomen aan de zgn. wintercompetitie, die wordt gespeeld in een overdekte hal. In de zomermaanden wordt ook deelgenomen aan de bekerwedstrijden, de Nationale Beker. Naast competitie en beker zijn er nog enkele andere nationale kampioenschappen: voor doubletten, tête-à-tête, voor dames en voor jeugd.

Het karakter van de vereniging

PUB streeft naar de optimale combinatie van het beoefenen van wedstrijdsport en in een prettige sfeer kunnen ontspannen. Als we spelen richten we ons op de prestaties, de technische en tactische kant van de sport. Buiten en naast de partijen willen we ons kunnen ontspannen met een praatje en een kopje of een gevuld glas.

Bovenal geldt: respect voor het spel, respect voor de tegenstander en respect voor de officials.

CONTRIBUTIE PER JAAR:

Senior leden met W-licentie  € 72,00

Club-licentie       € 52,25

Jeugdlicentie       € 40,00

#

PRESTEREN EN AMUSEREN

HOME